in

Andrew S: «Υπάρχει σαπίλα, μου ασκείται υπόγειος πόλεμος»

Ο Andrew S είναι μια προσωπικότητα που είτε θα είσαι φανατικός θαυμαστής ή θα λατρεύεις να τον μισείς. Είναι έντονος χαρακτήρας και η παρουσία του δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου DJ στην Ευρώπη και αυτό ξάφνιασε πολλούς. Μότο του; “Όσοι δεν πίστεψαν σε μένα μια μέρα θα αφηγούνται πως με γνώρισαν” Είναι Dj, υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών σε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, μπαμπάς, και σύζυγος.

Ε αυτός ο τύπος λοιπόν φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το CHNEWS και ανοίγει τα χαρτιά του στον Χαράλαμπο Χειμώνα.

Κέρδισες τον διαγωνισμό, Wold Top DJS, που είναι ένας θεσμός που λαμβάνει χώρα στο Ντουμπάι, με σκοπό να βραβεύονται οι DJs. Ποια είναι τα κριτήρια για να λάβεις μέρος;

Είναι ανάλογα με τις δουλειές που έχεις κάνεις. Οι ανθρώποι του διαγωνισμού μπήκαν στην σελίδα μου στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα που διατηρώ και με ανακάλυψαν, επειδή πληρώνω αρκετά χρήματα σε διαφήμιση και όπως φαίνεται έπιασαν τόπο. Δεν θα με έβρισκαν διαφορετικά. Μου έστειλαν e-mail και με ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο θεσμό, ρωτώντας με αν μπορώ να συμμετέχω, υπό την προϋπόθεση ότι έπρεπε να το προωθήσω για να πάρω ψήφους. Απάντησα θετικά και πήρα την πρώτη θέση με διαφορά 600 ψήφους από τον δεύτερο Ιταλό συνδιαγωνιζόμενο.

Μέσα από αναρτήσεις σου στα social media, καταλάβαμε ότι νιώθεις μια πικρία για όσους δεν σε πίστεψαν. Τι συνέβη;

Ξέρω ότι είναι φυσικό να μην με συμπαθούν όλοι οι συνάδελφοι μου, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους DJs αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Όταν κάνεις κάτι που ίσως οι άλλοι να μην κατάφεραν ακόμη, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα βρουν ένα τρόπο για να σε μειώσουν. Μερικοί από τους “καλούς” μου συναδέλφους έστειλαν e-mail στον υπεύθυνο του διαγωνισμού να ρωτήσουν αν ευσταθεί η συμμετοχή μου, και για ποιο λόγο να συμμετέχω μόνο εγώ από την Κύπρο. Αυτό το γεγονός μόνο συναισθήματα λύπης μου ξυπνά, γιατί αυτοί ήταν ανθρώποι που βοήθησα στο παρελθόν. Το ότι το μοιράστηκα με τους φίλους μου στα social media το θεωρώ λάθος μου γιατί τους έδωσα αξία. Απλά ήθελα να τα πω, για να “βγουν” από μέσα μου. Τώρα προσπαθώ όσο γίνεται να σκέφτομαι δύο φορές τι θα γράψω.

Άρα πιστεύεις ότι υπάρχει μια “σαπίλα” στο σύστημα;

Εννοείται πως υπάρχει, ανθρώποι που είναι αργόσχολοι και δεν έχουν δουλειά να κάνουν έχουν πει διάφορα κατά καιρούς για μένα. Όπως παραδείγματος χάριν ότι παίζω δωρεάν σε μαγαζιά, ή ακόμη ότι παρακαλάω τους επιχειρηματίες να με προσλάβουν. Πραγματικά όλα αυτά τα περιστατικά είναι πολύ αστεία.

Θεωρείς ότι ασκείται “υπόγειος πόλεμος”;

Ναι μου ασκείται από μια ομάδα DJs, που δεν έχουν τι να κάνουν και ασχολούνται μαζί μου.

Ο περισσότερος κόσμος σε ξέρει μέσα από τη δουλειά του DJ, όμως λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι το πρωί εγκαταλείπεις τον τίτλο του “Andrews S” και είσαι ο Αντρέας Στυλιανού, υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών ασφαλιστικής εταιρείας. Πως καταφέρνεις να κρατάς τις ισορροπίες μέσα σε αυτό τον διπλό ρόλο;

Για μένα είναι πρόκληση γιατί όσο καλός θέλω να είμαι στην δουλειά μου ως DJ, άλλο τόσο θέλω να είμαι καλός και στην πρωινή μου δουλειά. Δεν σου κρύβω ότι είναι δύσκολο αλλά το προσπαθώ, και νομίζω πως τα καταφέρνω. Τρανταχτό παράδειγμα είναι πως στην προηγούμενη ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόμουν, αναδείχτηκα για δύο χρονιές ο υπάλληλος της χρονιάς, για την εξυπηρέτηση και την απόδοση μου, γιατί ουσιαστικά αυτή είναι η δουλειά που θα μου προσφέρει τα προς το ζην, όταν σταματήσω να παίζω μουσική.

Τι σου λένε οι συνάδελφοι σου στην πρωινή σου δουλειά για όλα αυτά που ασχολείσαι;

Είναι αρκετός κόσμος που έρχεται και με συγχαίρει, και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό. Αλλά προσπαθώ να μην αναφέρομαι ιδιαίτερα στο DJing και προσπαθώ να κρατώ ένα χαμηλό προφίλ.

Ξέρω ότι πρόσφατα από το φορτωμένο σου πρόγραμμα έπαθες υπερκόπωση. Από που αντλείς την ενέργεια σου;

Φυσικά από τους δύο έρωτες της ζωής μου, την κόρη μου και την γυναίκα μου. Είναι πολύ γλυκό να μπαίνεις στο σπίτι σου και να ξέρεις πως έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι από εσένα. Είναι δίπλα μου σε ότι και αν κάνω, αλλά μου κάνουν συνέχεια παράπονα πως θέλουν περισσότερο χρόνο μαζί μου.

Πως αντιλαμβάνεται η γυναίκα σου αυτό που γίνεται γύρω από τη δουλειά σου; Τι σου λέει;

Χαίρεται για μένα, και με συμβουλεύει για τυχόν λάθη μου. Ξέρει το αντικείμενο της δουλειάς μου και με καταλαβαίνει. Με γνώρισε όταν ήμουν ήδη σε αυτή τη δουλειά, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο για εκείνη. Απλά όπως σου είπα θέλουμε και οι δύο περισσότερο χρόνο μαζί.

Αναμφισβήτητα η νύχτα κρύβει γυναικείους πειρασμούς. Εσύ και η γυναίκα σου πως διαχειριστήκατε αυτό το κομμάτι;

Θεωρώ ότι όταν είσαι συνειδητοποιημένος και ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις δίπλα σου, δεν παίζει ρόλο ποιο είναι το εργασιακό σου περιβάλλον. Όταν είσαι επιρρεπής στο να απατήσεις τη σύντροφο σου θα το κάνεις ότι δουλειά και να κάνεις. Μου έχει εμπιστοσύνη γιατί ξέρει πως πατάω γερά στα πόδια μου, και ξέρω τι συμβαίνει γύρω μου.

Πρόσφατα έγινες μπαμπάς, ήταν κάτι που ήθελες πολύ; Ένιωθες έτοιμος για κάτι τέτοιο

Το θέλαμε με την γυναίκα μου πάρα πολύ, δεν ήταν κάτι τυχαίο. Νιώσαμε την ανάγκη να δώσουμε πράγματα, και να φέρουμε στον κόσμο το δικό μας παιδάκι.

Πως είναι η σχέση σου με την κόρη σου;

Τι να πω τώρα; Είναι ένας έρωτας. Πεθαίνω το πρωινό ξύπνημα που με το “καλημέρα σας” μου χαμογελάει, είναι μαγικό. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα.

Θα θέλατε ένα δεύτερο παιδάκι;

Στο παρόν στάδιο όχι, γιατί είναι πολύ πιεσμένο το πρόγραμμα μας και δεν θα ήταν δυνατό. Αν και θα θέλαμε να είναι κοντά ηλικιακά, δεν είναι εφικτό.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Ακούμε τόσα κακά κάθε μέρα που πολλές φορές μου περνά από το μυαλό να μην πάθω κάτι και να μείνει η κόρη μου και η γυναίκα μου ξεκρέμαστη. Είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος, να μην αρρωστήσω ή να πάθω το οτιδήποτε.

Ποια είναι τα ελαττώματα και ποια τα προτερήματα σου;

Στα ελαττώματα μου είναι ότι είμαι οξύθυμος και νευριάζω πολύ εύκολα ξεσπώντας σε άτομα που δεν πρέπει, γιατί νιώθω την πίεση από τις δουλειές. Ένα από τα προτερήματα μου θεωρώ πως είναι ότι ευαισθητοποιούμαι εύκολα και θα βοηθήσω κόσμο που το έχει ανάγκη. Αυτό είναι κάτι που οφείλω να μου το αναγνωρίσω. Όταν δω ότι κάποιος χρήζει οποιαδήποτε βοήθειας μπορεί και να δακρύσω.

Ποια είναι η τελευταία φορά που ξέσπασες;

Πριν από λίγες μέρες στην γυναίκα μου, για ασήμαντο λόγο αλλά το καλό είναι ότι βρήκαμε το δικό μας κώδικα επικοινωνίας και δεν με παρεξηγεί.

Τι σου αρέσει να κάνεις στις ελεύθερες ώρες σου πέραν της μουσικής.

Μου αρέσει να τις περνώ με την οικογένεια μου, να κάνουμε τις βόλτες μας και να βρισκόμαστε με φίλους μας. Αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει τις μπαταρίες. Όταν δεν δουλεύω δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε clubs ή γενικότερα σε νυκτερινά μαγαζιά.

Θα ήθελες να παίζεις μουσική κάπου τηλεοπτικά; Όπως σε είδαμε στην εκπομπή του Mega, Yolo;

Στο παρόν στάδιο όχι, δεν το θέλω γιατί στη τηλεόραση, σε αυτά τα θέματα δεν δίνουν χρήματα. Πλέον δεν θα το έκανα μόνο και μόνο για την προβολή και την διαφήμιση μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σου Κύπρια παρουσιάστρια;

Αδιαμφισβήτητα η Χριστιάνα Αριστοτέλους, πέραν του ότι ανήκει και εκείνη στην οικογένεια του ΚΛΙΚ FM που είμαι και εγώ, με βοήθησε πολύ όταν ήταν στο Mega.

Θα περιμένουμε κάτι καινούργιο επαγγελματικά από εσένα;

Με το θεσμό WTD, κλείσαμε ένα χρόνο συμβόλαιο, και αυτό περιλαμβάνει να παίζω μουσική σε νυχτερινό μαγαζί του Ντουμπάι μια φορά τον μήνα. Ακόμα υπάρχει μια προοπτική με τη δισκογραφική εταιρεία του θεσμού, να κάνουμε και ένα τραγούδι, που μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα της Ευρώπης, εάν και εφόσον το θελήσω. Επίσης με βοήθησε πολύ στα επαγγελματικά μου στην Κύπρο, που αρκετοί επιχειρηματίες με προσέγγισαν για να παίξω μουσική στα μαγαζιά τους, και επιπλέον θα αρχίσω να παίζω μουσική σε δύο κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα.

Πως θα περάσεις την εορταστική περίοδο τον Χριστουγέννων;

Πέραν της δουλειάς, φέτος είναι η μόνη χρονιά που θα καταφέρω να περάσω οικογενειακές στιγμές, μιας και είναι τα πρώτα Χριστούγεννα της κόρης μου. Συνήθως τις άλλες χρονιές, περνούσα την αλλαγή του χρόνου μέσα στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στην δουλειά.

Ποια είναι η ευχή σου για το 2017;

Πρώτα από όλα να έχουμε την υγεία μας που είναι το πιο σημαντικό. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο το κόσμο να περάσει όσο το δυνατό καλύτερα με τους αγαπημένους του ανθρώπους, και το 2017 να φέρει σε όλο τον κόσμο ότι του στέρησε το 2016.

Φωτογράφος: Πέτρος Δημητρίου, Navona Photo Art

Στυλίστρια – Make Up Artist: Τόνυ Σωκράτους

Συνέντευξη: Χαράλαμπος Χειμώνας

Ευχαριστίες:

Κάλια Δραγατάκη: «Σκεφτόμουν την κατακραυγή του κόσμου, το αν μπορώ εγώ να μεγαλώσω ένα παιδί μόνη μου»

Τα 10 πιο WTF σχόλια στις φωτογραφίες της Τάμτα